Адреса театру

79008, м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

+38 (032) 235-55-83  (каса)

+38 (032) 235-67-62  (адміністрація)

Ісус, син Бога живого Фото з вистави - Ісус, син Бога живого

Ісус - з.а. України Т. Жирко

Головна Новини Статті Порція доброго гумору від заньківчан

Порція доброго гумору від заньківчан

24.02.2012

     Завтра режисер Вадим Сікорський репрезентуватиме комедію Альдо Ніколаї “Гамлет у гострому соусі”25 та 26 лютого актори театру ім. М. Заньковецької представлять першу прем’єру 2012-го. Нею стане вистава-комедія Вадима Сікорського “Гамлет у гострому соусі” за однойменною п’єсою Альдо Ніколаї.
     “Цього автора я люблю і знаю. Коли тільки-но починав працювати у режисурі, ставив його “Рисове зерно”. Цю виставу любили всі: й ті, хто над нею працював, й ті, хто її дивився. Тому вистава “Гамлет у гострому соусі” – свого роду ще одна зустріч із добрим знайомим”, – розповів “Пошті” режисер. Як пояснив Вадим Сікорський, п’єсу італійського драматурга Альдо Ніколаї обрав зовсім не випадково – хотілося доброго настрою як собі, так і глядачеві. 
      Щодо акторського складу, то Вадим Сікорський одразу ж знав, який актор гратиме ту чи іншу роль. На його думку, режисер, який бере для роботи певний матеріал, повинен знати, ким і для кого це робитиметься, хто над цим прДО ацюватиме. “Скажімо, якщо у вас немає усіх потрібних інгредієнтів, аби зварити борщ (до прикладу, буряка), то готувати його, звісно, ви не будете. Бо це вже буде щось інше, але не борщ. Так і тут”, – пояснив режисер.Вистава “Гамлет у гострому соусі” – комедія ситуацій (класичний вид комедії, заснований на тому, що герої фільму потрапляють у курйозні, смішні обставини “Пошта”). “Якщо у виставі “Рисове зерно” є певні елементи драми, то “Гамлет у гострому соусі” – це чиста комедія”, – зазначив пан Сікорський. “Із глядачем ділитимемося гумором, тому сподіваємося на відповідну реакцію. Хочу, аби ми разом створили гарний настрій”, – сказав наостанок режисер. 
    ТЕМИ: Події вистави “Гамлет у гострому соусі” відбуваються на кухні навколо королівського кухаря, його дружини, доньки, а також різних відвідувачів. “Можна визначити, що лідером є кухар Фроґґі, а ще є його родина, адже це такі персонажі, яких не забереш із п’єси. Ці образи дуже цікаві та самодостатні, з претензією на головне. Кухня – це те місце, де усі знають усе і навіть більше. Дивлячись на життя, як на офіціоз, ми дуже часто забуваємо, що більшість важливих справ ми вирішуємо під час обіду чи вечері, у ресторанах чи кав’ярнях. У п’єсі відбувається щось доволі схоже”, – каже Вадим Сікорський (на фото).   (прес-служба театру ім. М. Заньковецької).

Дзвенислава Басараб 
   "Львівська Пошта" від 24 лютого 2012  

2009-2024 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA