Адреса театру

79008, м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

+38 (032) 235-55-83  (каса)

+38 (032) 235-67-62  (адміністрація)

Невольник Фото з вистави - Невольник

сцена з вистави

Головна Новини Статті Ювілей Богдана Козака

Ювілей Богдана Козака

16.11.2010

       28 листопада Національний академічний український драматичний театр ім. М.Заньковецької святкуватиме ювілей народного артиста України, лауреата Національної премії ім. Т. Г. Шевченка Богдана Козака. Подія ця неоднозначна і значуща не тільки для театральної сфери, але й для наукової.  Він – неймовірний актор та чудовий педагог. Людина, яка зробила значний внесок у розвиток культури Львівщини і Західного регіону зокрема. Кожний його крок, кожне слово – це історія, подія. Тому Богдан Миколайович Козак – один з найяскравіших представників Львівської театральної школи. Він, як ніхто інший, знає, що таке бути львів’янином, адже його майстерність розвивалась у атмосфері старовинного міста, яке живе своїми легендами, міфами, піснями та забобонами.    
     У ювілейний вечір народний артист України вийде на сцену у ролі Абеля Знорко у виставі «Загадкові варіації» Е.-Е. Шмітта. Цю п’єсу було написано відомим сучасним письменником, драматургом та сценаристом Еріком-Емануелем Шміттом, який, окрім великої кількості нагород та схвальних відгуків поважних критиків, є доступним кожному, хто прагне знайти відповіді на знайомі запитання і не втратити оригінальності та індивідуальності. На своєму офіційному сайті пан Ерік-Еммануель про «Загадкові варіації» сказав наступне: «Мої герої говорять багато, але вони дуже рідко говорять правду. В іншому випадку не було б гри на публіку. Як тільки вони б починали говорити істину, життя стало б це заперечувати її. В іншому випадку, я б не зміг показати, віднайти гри одного перед іншим, щоб відкрити всю правду… Люди по-різному реагують на шлях вирішення цієї історії кохання. Але саме такою була моя мета».   
     На Заньківчанській сцені осіннього вечора ми відкриємо таємницю і дамо відповідь на запитання: Кого ми кохаємо, коли ми кохаємо? Чи ми коли-небудь знали про те, хто є насправді коханим? Чи не «сотворили собі Бога», не поставили його на п’єдестал і не приносимо йому у жертву власні серця?     Любов, кохання - це таємниця і причина того, чому одна людина має безлічі облич.
Джерело: http://i-pro.kiev.ua
Олеся Галканова
 Керівник бюро (перс-служба, сайт, ПР)
НАУД театр ім. М.Заньковецької

2009-2024 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA