Адреса театру

79008, м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

+38 (032) 235-55-83  (каса)

+38 (032) 235-67-62  (адміністрація)

Невольник Фото з вистави - Невольник

сцена з вистави

Головна Новини Статті Чи стане кривда правдою? «Небилиці» заньківчан зібрали аншлаг

Чи стане кривда правдою? «Небилиці» заньківчан зібрали аншлаг

02.11.2010

     Львівський національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької представив першу прем’єрну постановку театрального сезону 2010—2011 — виставу «Небилиці про Івана, знайдені у мальованій скрині з написами» за кіносценарієм відомого українського актора і режисера Івана Миколайчука (1941—1987).

    Як розповів «Дню» напередодні прем’єри режисер Вадим Сікорський, «це притча про Івана — вічного філософа, хулігана, батяра, який ходить по землі, споглядає землю, в усьому бере участь, водночас філософським оком на все дивиться».

    Іван Калита — мандрівник, який не має оселі, бо його дім — весь світ. Іван не має друга, бо кожний зустрічний — його ближній і брат. Іван не має жінки, адже усі жінки світу можуть бути його дружинами. Сам Іван так говорить про себе: «Маю прокляття ходити світом, шукаючи долі, — аж поки світ не стане світом, а кривда — правдою».

     «Небилиці про Івана...» на заньківчанській сцені — це колоритний карпатський світ зі своїми премудростями та духами, переодяганнями, кумедними ситуаціями та гіркою правдою, яка викликає в глядача не сум, а веселий сміх.

    Вистава багатофігурна, але основне навантаження несуть на своїх плечах актори Юрій Хвостенко (Іван Калита) та народний артист України Богдан Козак (Тлумач). А ще вистава багата піснями (тут вам і щедрівки, і сороміцькі коломийки, і журлива «Чотири воли пасу я») і танцями, які виконуються під супровід живої музики, а сам головний герой — Ю. Хвостенко — спеціально для цієї ролі навіть навчився грати на цісарській козі.

     Перший прем’єрний показ «Небилиць» відбувся за переповненої глядацької зали. Серед глядачів була й дружина Івана Миколайчука Марія.

Тетяна Козирєва
"День", №199 від 2.11.2010

2009-2024 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA