Адреса театру

79008, м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

+38 (032) 235-55-83  (каса)

+38 (032) 235-67-62  (адміністрація)

Криза Фото з вистави - Криза

Марта - з. а. України О. Гуменецька

Головна Новини Статті Таїсія Литвиненко подарувала Ярославові Муці «Даму з собачкою»

Таїсія Литвиненко подарувала Ярославові Муці «Даму з собачкою»

21.09.2010

     Національний академічний драматичний театр ім. М. Заньковецької відкрив 93-й театральний сезон прем’єрою вистави на камерній сцені – «Дама з собачкою».   
    Заньківчани не вперше беруться за інсценізацію цього оповідання Антона Чехова. На камерній сцені уже йшла «Дама...» у постановці Алли Бабенко. Тепер власне бачення чеховської історії представила режисер Таїсія Литвиненко.
    – «Дама з собачкою» уже йшла на нашій сцені, але моя постановка – зовсім інша і не про те, – розповіла Таїсія Литвиненко. – До того ж у мене є специфічна мета. Мені захотілося зробити свято, бенефісну виставу для нашого чудового актора – Ярослава Муки. Незважаючи на те, що назва у вистави жіноча, і головну роль виконують Анна Марусяк та Галина Далявська, на перший план виходить постать Гурова, тобто Муки. Мені захотілося струснути цього 50-річного мужчину, підтягнути і сказати, що життя – прекрасне! 
     Сюжет «Дами з собачкою» – вічний як світ. Він, вона, обоє одружені, курортний роман, який раптом переростає у щось більше, соціальні упередження, і любов, любов, любов... Меланхолійна, пастельна любов, у тій же тональності, що й оформлення сцени. Чеховська простота на сцені Театру ім. М. Заньковецької втілилася у певну монотонність в приглушених тонах. Історію, у якій не так і мало підводних каменів, внутрішніх суперечностей, трагізму, актори розповіли на одному диханні, без відчутних емоційних сплесків і спалахів, так, наче це вже й не історія, а лише її відлуння... Кохання, яке хоч і розквітло, але його довелось ховати.
Оксана Зьобро
Фото Андрія Куб'яка
"Високий Замок" від 21.09.10

2009-2024 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA