Адреса театру

79008, м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

+38 (032) 235-55-83  (каса)

+38 (032) 235-67-62  (адміністрація)

Гуцулка Ксеня Фото з вистави - Гуцулка Ксеня

Іван Синиця, директор і власник оселі "Говерля" – н. а. України Є. Федорченко, Майк Деделюк, бізнесмен з Нью-Йорка - Т. Бобеляк

Головна Новини Статті Благодійні ноти Під «Звуки життя» артисти зібрали 60 тисяч гривень

Благодійні ноти Під «Звуки життя» артисти зібрали 60 тисяч гривень

16.06.2010

    Під гаслом “Подаруймо звуки життя дітям” у Національному театрі ім. М. Заньковецької відбувся благодійний концерт.
     Заньківчани спільно з зірками української естради Остапом, «Піккардійською терцією», Олесею Киричук, Лілією Ваврін та балетом «Фієста» вийшли на сцену, щоб подарувати трирічному Юрчику та п’ятирічній Софійці Вознякам надію на повноцінне життя. Діти від народження не чують. Якщо терміново за кордоном не провести операції зі встановлення імплантанта, вони залишаться глухонімими на все життя.
     «Коли дізнався про проблему Софійки та Юрчика, не міг обернутись спиною, – розповів “ВЗ” співорганізатор концерту “Звуки життя” львівський співак Остап. – Ще більше серце стиснулося, коли довідався, що дітей виховує шістдесятивосьмирічна бабуся Софія, адже мати дітей теж є інвалідом зі слуху. Ця літня жінка сама за життя пережила поневіряння в дитячому будинку і Сибір, смерть чоловіка... Пані Софія уже кілька років поспіль оббиває пороги владних структур, благочинних організацій, щоб допомогти внукам. Від Міністерства охорони здоров’я України добилась, що внучку Софійку прооперують в одній із кращих клінік Москви - абсолютно безкоштовно. А ось на операцію для Юрчика потрібно понад 300 тисяч гривень. Пані Софії вже вдалось зібрати близько 180 тисяч. Завдяки директору Театру ім. М. Заньковецької Андрію Мацяку, заньківчанам, моїм колегам по сцені та присутнім гостям на концерті вдалось зібрати близько 60 тисяч гривень. Ціни на квитки були більш ніж доступними – від 30 до 150 гривень. Вільного місця в залі не було. Зі сльозами на очах пані Софія слухала концерт...”.

     Водночас у фойє Національного театру ім. М. Заньковецької відбулась благодійна виставка-продаж картин київського майстра Любомира Мартинюка. Художник презентував дев’ятнадцять своїх полотен із зображенням квітів. “Квіти – символ квітучого безхмарного життя, – сказав Остап. – Усі охочі можуть долучитись до спасіння Юрчика та Софійки, завітавши в галерею “Сливка”, де ще місяць можна буде придбати картини Любомира Мартинюка. Якщо вдасться продати всі полотна, до благочинної скарбнички ми додамо ще близько 30 тисяч гривень”.


Інна Корчук
"Високий Замок"  від 15.06.2010

2009-2024 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA