Адреса театру

79008, м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

+38 (032) 235-55-83  (каса)

+38 (032) 235-67-62  (адміністрація)

Дама з камеліями Фото з вистави - Дама з камеліями

Нішетта – Н. Боймук, Гюстав – Б. Ревкевич

Головна Новини Статті Благодійний концерт «Звуки життя» – для потребуючих дітей

Благодійний концерт «Звуки життя» – для потребуючих дітей

08.06.2010

     У селі Тудорковичі, що на Сокальщині Львівської області, живуть двоє дітей – трирічний Юрчик та п’ятирічна Софійка Возняки.
   
Від народження вони не чують. Якщо терміново не провести дітям операцію зі встановлення імплантанта, вони залишаться глухонімими на все життя… Дітей виховує бабуся, яка не має можливості самостійно допомогти своїм внукам. Національний театр ім. М. Заньковецької спільно із зірками української естради – Остапом, «Піккардійською терцією», Олесею Киричук, Лілією Ваврін, балетом «Фієста» 13 червня о 18.00 організовують благодійний концерт «Звуки життя», щоб разом із всіма небайдужими жителями нашого краю подарувати дітям можливість повноцінного розвитку. 
     Бабця Софія, яка виховує Юрчика та Софійку, незважаючи на свій поважний вік (68 років), вже кілька років поспіль оббиває пороги владних структур та благочинних організацій. «Інколи буває важко до сліз, - розповіла «ВЗ» Софія Возняк. – Моя донька теж інвалід зі слуху, і діткам передалась ця вада. Вдячна Львівській ОДА, яка налагодила зв’язок з лікарями із Москви, які погодились безкоштовно зробити операцію зі встановлення імплантанта одній дитині. Вирішили, що це буде Софійка. Лікарі наголошують, що подібну операцію слід робити дітям до п’яти років, адже потім майже неможливо адаптувати дитину до звуків зовнішнього світу і, тим паче, навчити розмовляти. На операцію для Юрчика з Божою підтримкою по церквах та селах Сокальщини вдалось зібрати 150 тисяч гривень. Але один імплантат коштує 300 тисяч гривень».

      «Хто врятував хоча би одне життя – врятував світ, – наголосив генеральний директор Національного театру ім. М. Заньковецької Андрій Мацяк. – Коли дізнались про проблему дітей родини Возняк, не могли обійти її осторонь. Усі вилучені кошти із концерту «Звуки життя» передамо на лікування Софійки та Юрчика. Сподіваємось зробити проблему цих дітей публічною, щоб відгукнулись меценати. Невдовзі наш театр проведе серію благодійних концертів на підтримку нужденних».

      Співорганізатором концерту «Звуки життя» виступив львівський співак Остап, який має великий досвід у проведенні благочинних заходів. «Дехто звинувачує нас в тому, що ми робимо. Мовляв, дітей із вадами безліч, і всім їм неможливо допомогти, - розповів він «ВЗ». – Але врятувати цих дітей реально, навіть якщо кожен із нас поділиться бодай гривнею».

Інна Корчук
"Високий Замок" від 08.06.2010

2009-2024 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA