Адреса театру

79008, м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

+38 (032) 235-55-83  (каса)

+38 (032) 235-67-62  (адміністрація)

Дама з камеліями Фото з вистави - Дама з камеліями

Фото з вистави "Дама з камеліями" А.Дюма - сина

Головна Новини Статті На «Капустяний Оскар» гості приїжджали на лімузині.

На «Капустяний Оскар» гості приїжджали на лімузині.

31.03.2010

         Міжнародний день театру для Національного академічного драматичного театру ім. М. Заньковецької – привід повеселитися та «покреативити». Керуючись девізом: «Хто ж тобі організує свято, якщо не ти сам?», заньківчани відсвяткували свій професійний день традиційним «Капустяним Оскаром». «Підсолодили» його ще й подарунком собі та своїм шанувальникам – «трамваєм імені Театру Заньковецької», який із зображеннями корифеїв та теперішніх зірок театру на боках курсуватиме містом маршрутом номер 1.

     «Капустяний Оскар» – подія серйозна, яка ні в чому не хоче поступатися своєму старшому «брату» - «Оскару» голлівудському. Червоний килим, який обступили фанати. Лімузин привозить зіркових акторів (нехай один і той же, але ж лімузин). Чоловіки - у смокінгах і костюмах, дами – у вечірніх сукнях... Вручають «капустянські нагороди» – позолочені статуетки, а на додачу до них - качани справжньої капусти. Ім’я переможця у номінації – у запечатаному конверті, а перед його врученням глядачі мають змогу подивитися ролики про кожного з претендентів на нагороду... Все по-справжньому, по-оскарівськи. За «Головну жіночу роль сезону» статуетку отримала Любов Боровська (вистава «Одруження»), за «Головну чоловічу роль» – Василь Коржук («Сватання на Гончарівці»). Цьогорічними секс-символами театру визнали Януша Юхницького за його роль у виставі «Криза» та Альбіну Сотникову («Три товариші»). У номінації «Гумор року» перемогла Любов Каганова, а «Людиною року» (душею колективу) визнали Ярослава Муку. До визначення переможців у трьох основних номінаціях «Найкраща вистава», «Найкращий актор» і «Найкраща актриса» заньківчани вирішили долучити і своїх прихильників, запропонувавши їм голосувати за фаворитів на кількох сайтах. Переможцями стали вистава «Криза» режисера Ореста Огородника та актори Юрій Хвостенко і Дарія Зелізна.

    Заньківчанський «Оскар» не був би «капустяним», якби уся серйозність і помпезність дійства не були приперчені чималою кількістю здорового гумору. Традиційні режисери-постановники свята, які виступили також у ролі ведучих, актори Олег Сікиринський та Юрій Хвостенко, на сцену виїхали у справжній міліцейській машині - у ролі заарештованих. У руки правоохоронних органів вони «потрапили» через «донос» своїх колег. Олега Сікиринського «звинуватили» у причетності до вбивства Кеннеді, а Юрія Хвостенка – у підготовці пародії на нового Президента України. Та святковий настрій вплинув і на львівську міліцію: акторів «звільнили», не взявши з них навіть штрафу, і таким чином «дозволили» їм майже три години тішити публіку добірними номерами та жартами. Глядачі могли оцінити спеціально зняті до свята відеозамальовки – жартівливі репортажі про те, як святкують День театру у славнозвісному селі Марнославнівці, в Японії, Південній Африці і навіть у 12-й колонії; скандальний сюжет про страйк акторів-ляльок, лірично-драматичний кліп про двох клоунів... Не забували заньківчани і жартувати самі з себе – показували «особливий поклон» деяких акторів театру, те, як виглядає художня рада театру... Потішилися глядачі і виступом фокусника - учня Коперфільда. Хоча його фокуси своєю майстерністю не вражали (мовляв, який бюджет «Капусника», такий і фокусник), зате кумедністю влучали в десятку. А ще заньківчани показали на сцені власну версію фільму «Тарас Бульба. Перезавантаження. Атака клонів» від «Галичпродакшн». У їхніх версії перемагає любов...
Оксана Зьобро
"Високий замок"
30.03.2010

2009-2024 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA