Адреса театру

79008, м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

+38 (032) 235-55-83  (каса)

+38 (032) 235-67-62  (адміністрація)

Дама з камеліями Фото з вистави - Дама з камеліями

Сутенер - Р.Гавриш, Куртизанка - з.а.України А.Сотникова

Федір Стригун

Художній керівник театру
Народний артист України

Освіта -
Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого
Державні нагороди

  • Медаль «Ветеран праці»
  • Лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка
  • Лауреат премії ім. І. Котляревського
  • Лауреат премії ім. М. Садовського
  • Орден за заслуги I, II, ІІІ ступеня
  • Ордену Ярослава Мудрого V ступеня

Громадсько-політична діяльність

  • Голова  Львівського міжобласного відділення Національної спілки театральних діячів України
  • Член-кореспондент Академії наук мистецтв України


Репертуар

  • «Украдене щастя» І. Франко - Гурман
  • «Тил» М. Зарудний - Растоскуєв
  • «Богдан Хмельницький» А. Корнійчук - Хмельницький
  • «Правда» А. Корнійчук - Тарас Голота
  • «Годы странствий» А.Арбузов - Ведерников
  • «Під золотим орлом» Я. Галан - Макаров
  • «Сон князя Святослава» І.Франко - Святослав
  • «Житейське море» І.Карпенко - Барильченко
  • «Філумена Мартурано» Е. де Філіппо - Доменіко
  • «Олекса Добвуш» В. Босович - Довбуш
  • «Князь Данило Галицький» В. Босович - Галицький
  • «Безприданниця» А. Островський - Саратов
  • «Тартюф» Ж. Б. Мольєр - Оргон
  • «Отелло» В. Шекспіра - Отелло
  • «Гайдамаки» Т. Шевченка - Гонта
  • «Вій, вітерець!» Я. Райніса - Улдис
  • «Лиха доля» М. Старицького - Василь
  • «Ой не ходи, Грицю…» М. Старицького - Гриць
  • «Хазяїн» І. Карпенка - Ліхтаренко
  • «Доки сонце зійде...» М. Кропивницького - Степан
  • «Михайло Єрмаков» Г. Мдівані - Михайло
  • «Сині роси» М. Зарудного - Кагарлик
  • «В степах України» О. Корнічука - Олексій
  • «Вірність» М. Зарудного - Богун
  • «Король Лір» В. Шекспіра - Едгар
  • «Планета сподівань» О. Коломійця - Запорожець
  • «Гаряче серце» О. Островського - Гаврило
  • «Моцарт і Сальєрі» О. Пушкіна - Моцарт
  • «Блакитна троянда » Леся Українки - Орест
  • «Біла хвороба» К. Чапека - Маршал
  • «Камінний господар» Леся Українки - Дон Жуан
  • «Сестри Річиські» І. Вільде, Б. Антківа - Завадка
  • «Невольник» М. Кропивницького - Степан
  • «Сватання на Гончарівці» Г. Квітки - Олексій
  • «Гайдамаки» Т. Шевченка - Ярема
  • «Марія Заньковецька» І. Рябокляча - Садовський
  • «Голубі олені» О. Коломійця - Чоний
  • «Річард III» В. Шекспіра - Ричард
  • «Прапороносці» О. Гончара - Сагайдак
  • «Таке довге, довге літо» М. Зарудного - Задорожний
  • «Піднята цілина» М. Шолохова - Давидов
  • «Восени, коли зацвіла яблуня» Я. Верещака - Баджга
  • «Украдене щастя» І. Франка - Михайло
  • «Тил» М. Зарудного - Ростоскуєв
  • «Богдан Хмельницький» О. Корнійчука - Богдан Хмельницький
  • «Андрей» В. Герасимчука - Андрей Шептицький
  • «Візит літньої пані» Ф.Дюрренматт - Іль
  • «Наталка» І.Котляревський - виборний
  • «Суботня вечеря» Шолом-Алейхем - Тев`є-молочник
  • «У.Б.Н.» Г.Тельнюк - Зенон
  • «Дама з камеліями» А.Дюма-син - Жермон Дюваль
  • «Невольник» Т. Г. Шевченко - Василь Коваль, старий запорожець

Постановки

  • «Добродій» («Глитай або ж павук») М. Кропивницького -
  • «Безталанна» І. Карпенка -
  • «В сім'ї вольній, новій» Ф. Стригуна за Т. Шевченком -
  • «Гайдамаки» Т. Шевченка -
  • «Привітай же мене, моя Україно!» Ф. Стригуна за Т. Шевченком -
  • «Маруся Чурай» Л. Костенко -
  • «Мотря» (І ч. «Мазепи») Б. Лепкого, (інсценізація Б. Антківа) -
  • «Не вбивай» (2 ч. «Мазепи») Б. Лепкого, (інсценізація Б. Антківа) -
  • «Батурин» (3 ч. «Мазепи») Б. Лепкого, (інсценізація Б. Антківа) -
  • «Ромео і Джульєтта» В. Шекспіра -
  • «Світла моя, муко» за В. Симоненком -
  • «Маклена Граса» М. Куліша -
  • «Ісус, Син Бога Живого» В. Босовича -
  • «На межі» за Лесею Українкою -
  • «Хазяїн» І. Карпенка -
  • «Шаріка» Я.Барнич -
  • «Гамлет» В. Шекспіра -
  • «Андрей» В.Герасимчук -
  • «Гуцулка Ксеня» Музика і лібрето Я.Барнича -
  • «Се Ля Ві» Н. Ковалик -
  • «У неділю рано зілля копала...» О.Кобилянська -
  • «Доки сонце зійде, роса очі виїсть...» М. Кропивницького -
  • «Житейське море» І. Карпенка -
  • «Погляд вічності» Т. Шевченка, Лубківського -
  • «Наталка» І.Котляревський -
  • «Неаполь місто попелюшок» Н. Ковалик -
  • «Коханий нелюб» Я. Стельмах -
  • «Державна зрада» Рей Лапіка -
  • «Оргія» Леся Українка -
  • «Візит літньої пані» Ф.Дюрренматт -
  • «Сава Чалий» І. Карпенко-Карий -
  • «Сільва» І.Кальман -
  • «Дама з камеліями» А.Дюма-син -
  • «Сватання на Гончарівці» Г. Квітка-Основ'яненко -
  • «Невольник» Т. Г. Шевченко -
  • «Віяло леді Віндермір» О. Уайльд -

Фільмографія

  • 1972 «Пропала грамота» - актор
  • 1973 «Коли людина посміхнулась» - актор
  • 1974 «Гуси - актор
  • 1976 «Пам'ять землі» - актор
  • 1979 «Вавілон ХХ» - актор
  • 1979 «Поїзд надзвичайного призначення» - актор
  • 1980 «Дударики» - актор
  • 1981 «Два дні у грудні» - актор
  • 1983 «Вир» - актор
  • 1985 «Женихи» - актор
  • 1986 «І в звуках пам'ять відгукнеться...» - актор
  • 1989 «Небилиці про Івана» - актор
  • 1989 «Камінна душа» - актор
  • 1991 «Павло Полуботок» - режисер, актор
  • 1992 «Для домашнього огнища» - актор
  • 1992 «Обітниця» - актор
  • 1995 «Ісус, син Бога живого» (4 серії) - режисер

2009-2018 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA