Адреса театру

79008, м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

+38 (032) 235-55-83  (каса)

+38 (032) 235-67-62  (адміністрація)

Сватання на Гончарівці Фото з вистави - Сватання на Гончарівці

Сцена з вистави

Головна Новини Статті Театр ім. М. Заньковецької відремонтують до його ювілею у 2017 році

Театр ім. М. Заньковецької відремонтують до його ювілею у 2017 році

15.10.2013

      Сьогодні, 15 жовтня у Львові під час прес-конференції генеральний директор театру ім. Марії Заньковецької Андрій Мацяк розповів, що до 100-річчя театру у 2017 році його частково відремонтують. У рамках відзначення ювілею відбудуться також святкові заходи, повідомляє кореспондент Galnet.

«Нам треба буде зробити капітальне видання науково-театрознавчого характеру про історію театру з 1917 року. Тут задіяна дуже поважна група театрознавців. Можливо, центр цієї величезної роботи буде у Києві. Це величезна пошукова робота. Це, я не виключаю, треба буде поїхати за межі України, зокрема – у Сибір. Там театр був протягом війни. Це надзвичайно цікава фундаментальна, капітальна робота», – розповів В. Мацяк.

Він наголосив, що вони вже з наступного року хочуть приступити до роботи.

«Як це годиться, і «Укрпошта» видасть відповідну марку, і буде відповідна атрибутика, і буде зроблений хороший фільм про історію театру Заньковецької», – додав директор театру.

А. Мацяк наголосив, що вже створений оргкомітет для заходів святкування 100-річчя театру.

«Ми хочемо провести фестиваль, куди запросимо наших друзів-франківців із Києва, театр Лесі Українки, білоруських друзів, когось із дуже хороших польських театрів-друзів. Звичайно, ми запросимо і когось із росіян хороших – може із Петербурга, а може і з Москви», – розповів директор.

Він додав, що в рамках святкувань також відбудеться науково-практична конференція на базі університету ім. І. Франка. Туди, за його словами, з’їдуться усі провідні театрознавці з України та з-закордону.

Верховна Рада прийняла проект постанови № 720 «Про відзначення 100-річчя з дня заснування Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької».

Джерело: http://galnet.org/newsticker/52244-teatr-im-m-zankovetskoji-vidremontuyut-do-joho-yuvileyu-u-2017-rotsi

2009-2024 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA