Адреса театру

79008, м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

+38 (032) 235-55-83  (каса)

+38 (032) 235-67-62  (адміністрація)

Небилиці про Івана... Фото з вистави - Небилиці про Івана...

фото з вистави

Головна Новини Статті «Пропалу грамоту» — на сцену!

«Пропалу грамоту» — на сцену!

26.09.2013

      Літературний, кінематографічний, а відтепер ще й театральний варіант отримала «Пропала грамота» Миколи Гоголя, яку за сценарієм Івана Драча поставив на сцені Театру імені М. Заньковецької заслужений діяч мистецтв України Вадим Сікорський

Прем’єра минулими вихідними засвідчила: людям цей матеріал і в сценічному вигляді дуже подобається.

Зрештою, як акцентують у програмці до вистави, усі три варіанти «Пропалої грамоти» мають «єдину мету — збагнути загадку козацького характеру». А шляхи осягнення загадки можливі різні. Спільно з художником-постановником Наталею Тарасенко та творчою групою Вадим Сікорський створив дійство на загальновідомий сюжет, утім спробував прочитати його дещо по-новому. Зазначимо, що всі персонажі мають двох виконавців, окрім головних героїв — козака Василя (в якого перевтілюється Юрій Хвостенко) та запорожця Андрія (Василь Коржук).

Що цікаво: артистам фільму, які приїхали на прем’єру (Лідія Бєлозьорова та Михайло Голубович), побачене сподобалося. Як і дружині Івана Миколайчука Марії, яка теж піднялася з такої нагоди на львівську сцену. Тепло відгукнувся про виставу й художній керівник театру Федір Стригун — свого часу артист цієї знаменитої кінострічки Бориса Івченка. Отож постановці прогнозують щире зацікавлення і гарне майбутнє. Хоча і без усіх цих рекламних акцентів Гоголь і його «Пропала грамота» — таки приречені на увагу!
Ярина Коваль
"Львівська Газета" від 26 Вересня 2013

2009-2024 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA