Адреса театру

79008, м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

+38 (032) 235-55-83  (каса)

+38 (032) 235-67-62  (адміністрація)

Ісус, син Бога живого Фото з вистави - Ісус, син Бога живого

Симон Петро – н. а. України С. Глова, Юда – Я. Кіргач

Головна Новини Статті Театр ім. Марії Заньковецької отримав ще 5 млн грн на ремонт

Театр ім. Марії Заньковецької отримав ще 5 млн грн на ремонт

15.07.2013

     Частину отриманих грошей, а це ще 5 млн грн, які отримав театр ім. М. Заньковецької на ремонт, витратять на створення проектної документації для будівлі театру, а решту використають для демонтажу інженерної будівлі у подвір’ї театру. Про це розповів генеральний директор театру Андрій Мацяк.

«Для Львівщини на різні потреби виділили 20 млн грн. За розпорядженням голови облдержадміністрації для театру виділять 5 млн гривень. Половина цих грошей піде на виготовлення проектно-кошторисної документації, бо на сьогодні, крім документів на фасади і дах, нічого майже не підготовлено через відсутність фінансування».

Друга частина коштів, за словами директора, піде на ліквідацію інженерної будівлі, що не вписується в архітектурний ансамбль та є зайвою згідно з інженерними нормами: «На подвір’ї театру розташована споруда, яка містить трансформаторну підстанцію, що обслуговує театр Заньковецької та Оперний театр. На другому поверсі є машинно-генераторний зал, з якого здійснюється підйом сценічних завіс, штахет в Оперному театрі. Ця будівля суперечить усім пожежним та евакуаційним нормам».

Також, за його словами, незрозумілою є ситуація з відселенням мешканців. Вже довгий час фінансова плутанина перешкоджає у вирішенні питання: «Львівська влада та Міністерство фінансів не можуть вирішити, за чиї кошти мають відселяти мешканців», - сказав Мацяк.

Як раніше інформував ZAXID.NET, будівельники завершили ремонт фасаду театру, а також реконструкцію частини вікон та дверей за 1,5 млн грн, виділених минулого року. Загалом на ремонт театру ім. М. Заньковецької потрібно більш, ніж півмільярда гривень. Також, на відселення мешканців необхідно 36 млн грн.
www.zaxid.net

2009-2024 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA