Адреса театру

79008, м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

+38 (032) 235-55-83  (каса)

+38 (032) 235-67-62  (адміністрація)

По щучому велінню Фото з вистави - По щучому велінню

Королівна - М. Солук, Король - з.а. України О. Гарда

Головна Новини Статті Пам’ятати мецената графа Скарбека

Пам’ятати мецената графа Скарбека

03.10.2012

    «Будівля театру Скарбка (Скарбека): пам’ятка австрійського, польського та українського народів» – так називається присвячена 170-річчю будівлі театру графа Скарбка Перша міжнародна науково-практична конференція, яка відбулася в театрі імені М. Заньковецької 1 жовтня.

    Окрім розмаїтих аспектів історії будівлі (яка нині невід’ємна від «заньківчан»), конференція устами вітчизняних, польських і німецьких фахівців зачепила й суто практичні питання – як відновити несучу здатність конструкції будівлі театру, якими можуть бути перспективи її реставрації та реконструкції. Ініційована «заньківчанами», конференція передбачала також суто практичний підхід до питання: ініціатори мають намір здійснити благоустрій території, де колись стояла родинна каплиця Скарбків, а в майбутньому – спільно з усіма зацікавленими – організувати відновлення та відбудову цього важливого місця.
 Ідеться про село Заклад, де свого часу фундатора будівлі театру і Доброчинного інституту для сиріт та убогих (нині приміщення психіатричної лікарні) граф Скарбека поховали й де він іще за свого життя збудував сиротинець. Що цікаво, тепер у Закладі працює історико-краєзнавчий музей Zaklad (присвячений графу Скарбеку та історії будівництва сиротинця) і Арт-галерея ім. Станіслава Скарбека, що їх самотужки кілька років тому організував головний лікар місцевої психіатричної лікарні Сергій Гейшев.
"Львівська Газета" від 3 жовтня 2012

2009-2024 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA