Адреса театру

79008, м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

+38 (032) 235-55-83  (каса)

+38 (032) 235-67-62  (адміністрація)

Мина Мазайло Фото з вистави - Мина Мазайло

фото з вистави

Головна Новини Статті Ювілей Театру графа Скарбека відсвяткують конференцією

Ювілей Театру графа Скарбека відсвяткують конференцією

25.09.2012

      У Львівському національному театрі ім. М. Заньковецької триває підготовкадо Міжнародної науково-практичної конференції «Будівля театру Скарбека(Скарбека): пам’ятка австрійського, польського та українського народів».Присвячена 170-річчю будівлі Театру графа Скарбека Конференція відбудеться1 жовтня і об'єднає фахівців з різних країн.
       У березні цього року виповнилося 170 років від того моменту, колибула зіграна перша вистава у будівлі Театру графа Скарбека, - розповівкореспондентові “ВЗ” генеральний директор Театру ім М. ЗаньковецькоїАндрій Мацяк. - Вирішили зробити міжнародну конференцію з цього приводу.Обговорюватимемо різні аспекти: історію будівлі, ремонтно-реставраційнінюанси, постать самого графа Скарбека. Професор вищої Театральної школиу Варшаві Анна Куліговська-Коженьовська, приїзду якої до нас сприяєГенеральне консульство республіки Польща, сконцентрується на фігуріСтаніслава Скарбека. З Німеччини до нас завітає спеціаліст, який розповістьпро реставрацію будівель, адже в Україні надзвичайно мало фахівців, якізнаються на реконструкції таких специфічних приміщень, якими є театр.Серед інших виступить гості з НУ “Львівська Політехніка” кандидат технічнихнаук Ігор Кархут та доктор технічних наук Роман Кінаш... Не менш цікавимбуде виступ директора “Укрдизайнгруп” Ігора Кузьмака, який розповістьсвоє бачення як генпроектувальника ремонтно-реставраційних робіт унашому театрі, продемонструє, як за їхньою пропозицією виглядатиме театру майбутньому. Запрошуємо на конференцію і владу, міську та обласну,громадські організації, директорів і працівників музеїв... Будуть під часконференції і театралізовані вкраплення.
     Мета конференції, за словами її організаторів, не лише вкотре привернутиувагу громадськості, влади, всіх, кому небайдужа доля цієї історичної памя'тки,до стану будівлі. А й залучити австрійських і польських колег, друзів бодайдо часткового фінансування ремонтно-реставраційних робіт, наприклад довиготовлення проектно-кошторисної документації.

Оксана Зьобро
"Виcокий Замок" від 25.09.2012 р.

2009-2024 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA