Адреса театру

79008, м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

+38 (032) 235-55-83  (каса)

+38 (032) 235-67-62  (адміністрація)

Сватання на Гончарівці Фото з вистави - Сватання на Гончарівці

Уляна - Н. Боймук, Олексія - Н. Московець

Головна Новини Статті “Відчинене життя” для незрячих

“Відчинене життя” для незрячих

31.01.2012

16 лютого в театрі ім. М. Заньковецької відбудеться виступ незрячих співаків за участю зірок української естради

У середині лютого у Львові відбудеться унікальна подія – святковий концерт “Відчинилося життя” за участю незрячих виконавців у супроводі симфонічного оркестру театру ім. М. Заньковецької.

На сцені драматичного театру ім. М.Заньковецької виступатимуть найкращі незрячі співаки-аматори з усіх куточків України, зокрема, зі Львова, Сімферополя, Вінниці, Турійська, Мукачевого, Тернополя, Луганська. Також у концерті візьмуть участь учні Львівської спецшколи-інтернату №100 для сліпих дітей. Допомагатимуть співакам-початківцям зірки української естради: Валентина Степова, Леся Горова, гурт “Піккардійська терція”, лідер гурту “Мандри” Фома, Кузьма Скрябін, Сашко Положинський, Павло Табаков та оркестр театру ім. М. Заньковецької (диригент – Богдан Мочурад). Треба зазначити, що цей оркестр – єдиний в Україні співпрацює з незрячими людьми. У програмі – українська і світова класика, твори сучасних композиторів, інструментальна музика. 

Унікальність проекту зумовлена складністю виконання творів незрячими солістами під супровід оркестру з огляду на те, що вони не бачать палички диригента. До того ж більшість незрячих учасників не мають спеціальної музичної освіти. “Маємо на меті показати здоровим людям, що, навіть маючи ваду, можна радіти життю і роботи добрі, гарні вчинки”, – розповіла організатор заходів Оксана Потимко.

Участь усіх виконавців є винятково благодійною. Вхід вільний.  

Дзвенислава Басараб
"Львівська Пошта" від 31.12.2011

2009-2024 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA