Адреса театру

79008, м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

+38 (032) 235-55-83  (каса)

+38 (032) 235-67-62  (адміністрація)

Тільки у Львові: Бум Пім Пім Фото з вистави - Тільки у Львові: Бум Пім Пім

фото з вистави

Головна Новини Статті У Львові відновив роботу Благодійний фонд ім. Марії Заньковецької

У Львові відновив роботу Благодійний фонд ім. Марії Заньковецької

13.12.2011

     Мета і завдання фонду — діяльність у сфері культури, насамперед підтримка театрального мистецтва, надання допомоги театральним установам, акторам та іншим діячам мистецтва. Про це «Дню» розповів генеральний директор Львівського національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької Андрій Мацяк. Основне ж завдання — довести до ладу сумнозвісну будівлю театру («зелену, у Полтві по коліна, руїну», як називають будинок самі заньківчани), розмови про комплексну реставрацію якої тривають уже понад півтора десятка років.
    — Певна річ, найбільше навантаження в цій справі повинна взяти на себе держава, — говорить А. Мацяк, — але й люди мають долучитися.
     — І це правильно, — уважає художній керівник театру Федір Стригун, — бо якщо сподіватися тільки на державу, то Львів узагалі може втратити театр Заньковецької.
     Цими днями у театрі часто згадують події 1997 року, коли «Львівська пивоварня» зі згоди тодішнього міського голови Львова Василя Куйбіди накидала на літр пива по три копійки, які перераховували на рахунок заньківчан. У такий спосіб, кажуть, зібрали близько 230 тисяч гривень, що на кінець дев’яностих становило дуже солідну суму, і ліквідували гостро аварійну ділянку в будівлі.
    Голова ради відновленого фонду — Федір Стригун. Щоправда, згадує Федір Миколайович слова Пузиря в «Хазяїні» Карпенка-Карого: «...Де ти візьмеш тих чесних людей? Усі крадуть, крадуть. Один чесний чоловік, і той німець». Але обіцяє взяти за зразок Український Католицький Університет, котрий звітує перед жертводавцями та громадськістю за всі, до копійчини, витрати.
     На підтримку фонду вже відбувся благодійний концерт, участь у якому взяли дитячий ансамбль «Веселі черевички», чоловіча вокальна формація «Піккардійська терція», соліст Львівської опери Олег Лихач, скрипаль-віртуоз, фіналіст конкурсу «Україна має талант» Олександр Божик та ін. Збирали пожертви й у скриньки.
     А одним із перших пожертвували відновленому фондові Катерина та Віктор Ющенки, передавши до Львова сертифікат на 5 тисяч гривень, про що було повідомлено під час концерту.
Тетяна Козирєва
Газета «День», Львів

2009-2024 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA