Адреса театру

79008, м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

+38 (032) 235-55-83  (каса)

+38 (032) 235-67-62  (адміністрація)

Візит літньої пані Фото з вистави - Візит літньої пані

Сцена з вистави

Головна Новини Статті Ромео та Джульєтта, яким за 50

Ромео та Джульєтта, яким за 50

12.12.2011

     На сцені Львівського національного драматичного театру ім. М. Збулися прем’єрні покази вистави чеських авторів Яна Отченашека і Ярослава Баліка «Ромео й Джульєтта в кінці листопада» - у постановці народної артистки України Алли Бабенко. Художник-постановник – заслужений діяч мистецтв України Людмила Боярська, постановник танців – Олена Балаян.
     Хто сказав, що право на щастя мають тільки молоді? Герої нової постановки заньківчан стверджують: кохання і щастя не мають вікових кордонів! Випадкова зустріч в кафе кардинально змінила життя 65-річного інженера-пенсіонера Карела (народний артист України Євген Федорченко) та білетерки в театрі Марії (заслужені артистки України Любов Боровська і Олександра Гуменецька), якій «п’ятдесят із невеликим «хвостиком». В обох за плечима - чималий життєвий досвід і особисті драми. Але вони такі самотні і так хочуть кохати й бути коханими! Зрештою, листопад – це не лише місяць їхньої зустрічі, а й пора їхнього життя. Як і у шекспірівських юних героїв, на шляху до щастя «Ромео і Джульєтти з листопадом у серці» стоять їхні родини. У Карела – син Евжен (Орест Гарда, Віталій Гончаренко), невістка Гелена (Олександра Люта, Наталя Лісова), донька Яруш (Христина Гузиль, Христина Грищенко), зять Ярда (Олег Сікиринський, Назар Московець) й онук, у Марії – сестра Бланка (заслужена артистка України Олександра Бонковська, народна артистка України Людмила Нікончук) – колишня опереточна актриса, у якої не склалася ні акторська кар’єра, ні особисте життя. Усі вони вважають, що у похилому віці не може бути ніякого кохання. Карел після смерті дружини перетворився для своїх дітей на хатню робітницю.
    Зустріч за містом з давнім товаришем Кароля Їрачеком (народний артист України Борис Мірус, заслужений артист України Олександр Кузьменко) вирішує долю закоханих: пропонує їм своє порожнє помешкання, а Карелові – роботу. Перемігши опір рідних, Карел та Марія вирішують одружитися.
    Ліхтарі, які створюють атмосферу романтики, картина із зображенням закоханої пари у правому кутку, малюнок нічної Праги на стіні у глибині сцени, а особливо запальні ритми мексиканської «Кукарачі» роблять виставу життєствердною, трішки філософською і надзвичайно ліричною.

     А тим часом… Указом президента України Віктора Януковича народну артистку України Таїсію Литвиненко нагоро­джено Орденом княгині Ольги ІІ ступеня. «Для мене ця новина стала абсолютною несподіванкою, - сказала Таїсія Йосипівна кореспонденту «ВЗ». – Мені не було відомо, що театр подавав мою кандидатуру для нагородження цим орденом. Приємно здивована і рада, що мою роботу оцінила держава…».
Людмила Пуляєва
Фото Андрія Куб’яка
"Високий Замок" від 12.12.2011 

2009-2024 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA