Адреса театру

79008, м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

+38 (032) 235-55-83  (каса)

+38 (032) 235-67-62  (адміністрація)

Ісус, син Бога живого Фото з вистави - Ісус, син Бога живого

Сцена з вистави

Головна Новини Статті Повернення «Блакитної троянди»

Повернення «Блакитної троянди»

26.08.2011

     Перші три вистави в афіші — останні прем’єрні постановки минулого сезону: «Невольник» за Шевченком — Кропивницьким (режисер — Федір Стригун), «Мина Мазайло» за Кулішем (режисер — Григорій Шумейко) та «Останній гречкосій» за Огородником (режисер — Орест Огородник). Загалом у 94-му сезоні театру, за словами генерального директора театру Андрія Мацяка, — 34 вистави. Заплановано в заньківчан на початку сезону й одноденні гастролі: 11 вересня повезуть до Рівного «Даму з камеліями» Дюма-сина.
    Як розповів «Дню» художній керівник, головний режисер театру Федір Стригун, новий сезон буде не менш цікавим, ніж попередній. У жовтні на львів’ян і гостей міста чекає прем’єра — «Блакитна троянда». Нагадаємо, що це перший драматичний твір Лесі Українки і перша психологічна драма в українській драматургії. Над постановкою працюють народні артисти України Таїсія Литвиненко й Федір Стригун. До речі, заньківчани вже інсценізували цей твір — понад сорок років тому, 1969-го, за участю Анни Плохотнюк (Любов) та Богдана Коха (Милевський).
    У листопаді — наступна прем’єра: вистава «Ромео і Джульєтта» за повістю чеського письменника Яна Отченашека «Ромео, Джульєтта і темрява». Режисер-постановник — народна артистка України Алла Бабенко. У головних ролях — Любов Боровська та Євген Федорченко.
    Наразі не визначився з виставою режисер Вадим Сікорський. Він вагається між трьома постановками: «Ревізором» Гоголя, «Маленьким принцом» Екзюпері та п’єсою Райніса «Вій, вітерець».
    «Сподіваюся, у новому сезоні поставимо вісім вистав: шість на великій сцені, дві — на камерній, — розповів «Дню» генеральний директор театру. — Проблема в тому, що на нові постановки не отримуємо грошей із держбюджету. Усі видатки фінансуємо з тих коштів, що їх заробить театр, а це дуже обмежує наші творчі можливості».
    Попри хронічне недофінансування, заньківчани не змінюватимуть цін на квитки. «Навіть наші демократичні ціни, а це 40—50 гривень, ми повинні переглядати тільки у бік зменшення, бо хочемо зберегти глядача», — говорить А. Мацяк.
Тетяна Козирєва 
 Газета "День" від 26.08.2011

2009-2024 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA