Адреса театру

79008, м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

+38 (032) 235-55-83  (каса)

+38 (032) 235-67-62  (адміністрація)

Він прийшов Фото з вистави - Він прийшов

Інспектор Гуль - н. а. України Б. Козак , місіс Берлінг - з. а. України Л. Остринська

Головна Новини Статті У 94-му сезоні “заньківчани” поставлять вісім прем'єр

У 94-му сезоні “заньківчани” поставлять вісім прем'єр

26.07.2011

     У новому 94-му сезоні театр ім. Марії Заньковецької планує поповнити свій репертуар шістьома новими виставами на великій сцені та 2-ма — на камерній. Про це у коментарі lviv.expres.ua повідомив Андрій Мацяк, директор Національного академічного українського драматичного театрі ім. М. Заньковецької.“Думаю, що у новому сезоні ми поставимо вісім вистав: шість на великій сцені, решту — на камерній. Проблема полягає у тому, що на постановку ми не отримує грошей з держбюджету, усі видатки фінансуємо з тих грошей, що заробить театр, а це дуже обмежує наші можливості”.

    Андрій Мацяк вважає, що 93-й сезон був успішним. "Ми поставили низку цікавих і доволі резонансних вистав: “Небелиці про Івана” за сценарієм Івана Миколайчука, яку поставив режисер-постановник – з. д. м. України Вадим Сікорський, “Невольник” від режисера Федора Стригуна, вистава “Останній гречкосій”, яка є авторським результатом роботи Ореста Огородника, та інші”, -- додав директор театру.
    Федір Стригун, художній керівник, режисер-постановник і актор театру ім. Марії Заньковецької, зазначив, що у репертуарі у новому творчому році будуть сучасні п'єси, а також класичні української і західної драматургії. Прем'єру вистави “Блакитна троянда” за твором Лесі Українки, Федір Стригун разом з народною артисткою України Таїсією Литвиненко планують поставити у жовтні 2011-го, проте все залежатиме від фінансування. На сьогодні дієвий репертуар — 34 вистави.
    Андрій Мацяк також втішив глядача щодо цін на квитки: “8-го вересня ми розпочинаємо новий сезон і плануємо не змінювати ціни на квитки протягом року (прем'єрні вистави — від 30 до 100 грн/місце, в середньому ціни — 40—50 грн/місце). Навіть наші демократичні ціни ми повинні переглядати у сторону зменшення, бо ми хочемо зберегти нашого глядача”.

www.lviv.expres.ua

2009-2024 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA