Адреса театру

79008, м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

+38 (032) 235-55-83  (каса)

+38 (032) 235-67-62  (адміністрація)

Сільва Фото з вистави - Сільва

Фото з вистави І.Кальмана "Сільва"

Головна Новини Статті Заньківчани відкривають 94-й театральний сезон

Заньківчани відкривають 94-й театральний сезон

08.09.2011

    Стартують із “Невольником”, а перша прем’єра – “Блакитна троянда”
  Сьогодні, 8 вересня, Національний театр ім. Марії Заньковецької офіційно відкриває 94-й театральний сезон. Вистава, яку буде запропоновано глядачеві, особлива не тільки за змістом, але й інтерпретацією. Своєрідне поєднання історії українського народу із звичайним, побутовим життям. 
   “Незважаючи на все: негаразди, біди, хвилі щастя, народження та смерті – життя триває”, – сказав режисер вистави Федір Стригун, коли розповідав про свій задум. Справді, “Невольник” М. Кропивницького, за однойменною поемою Тараса Шевченка, – голос, що лунає з глибини віків, така собі машина часу, яка змушує нас не забувати, а йти вперед. У вересні заслужена артистка України Любов Боровська святкуватиме ювілей. До цієї події заплановано низку заходів, зокрема бенефіс актриси у ролі Агафії Тихонівни з вистави “Одруження” М. Гоголя. Вистава поставлена жінкою для чоловіків, які бояться зробити крок. Режисер вистави, народна артистка України Алла Бабенко, добре знає, що означає “сміливий вчинок”, який може змінити все життя.
     Осінь приготувала багато сюрпризів для львів’ян та гостей міста: одним із них стане перша прем’єра 94-го театрального сезону. Чуттєва історія про божевілля серед блакитних пелюстків – “Блакитна троянда” Лесі Українки. “Жінка – це символ, амулет, який притягує чоловіків. Ми зможемо побачити різні жіночі втілення: жінка-матір, жінка-друг, жінка-дружина, жінка-коханка та жінка-кохана. Вільну жінку, яку не стримують межі, та жінку – рабиню свого стану, походження, суспільства”, – розповідає про свою виставу режисер Таїсія Литвиненко. І це не дивно, адже “Блакитна троянда” – це історія про втілення жінки у ритмі танго.
Олеся Галканова
"Львівська Пошта" від 08.09.2011 №99 (1131)
фото Тарас Валько

2009-2024 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA