Адреса театру

79008, м. Львів, вул. Лесі Українки,1

Камерна сцена

м. Львів, пр. Свободи, 26

Телефони

+38 (032) 235-55-83  (каса)

+38 (032) 235-67-62  (адміністрація)

Сватання на Гончарівці Фото з вистави - Сватання на Гончарівці

Сценографія вистави

Головна Новини Статті Євген ФЕДОРЧЕНКО: «Якщо тобі несуть квіти, а ти сидиш живий, значить – в тебе ювілей!»

Євген ФЕДОРЧЕНКО: «Якщо тобі несуть квіти, а ти сидиш живий, значить – в тебе ювілей!»

23.06.2011

     Народний артист України Євген Федорченко (на фото) відзначив 65-річний ювілей на сцені рідного Національного театру ім. М. Заньковецької бенефісною виставою «Гуцулка Ксеня», де грає Івана Синицю. Власне, це був потрійний ювілей артиста: 65-річчя від дня народження, двадцять років на заньківчанській сцені і 150-та вищезгадана вистава.
    Того вечора у театрі ім. М. Заньковецької був переаншлаг: люди сиділи на приставних кріслах і стояли у проходах. Більшість з них не раз бачили «Гуцулку Ксеню», адже ця вистава у репертуарі заньківчан з 1997 року.
Перед початком спектаклю виступив художній керівник театру народний артист України Федір Стригун, який розповів коротку біографію ювіляра і висловив сподівання, що Євген Іванович ще довго радуватиме своїх численних шанувальників гарними ролями і авторськими гуморесками. Федір Миколайович розповів такий випадок: у Тернопільському обласному драматичному театрі теж поставили «Гуцулку Ксеню», але сталося так, що актор, який виконував роль Івана Синиці, не зміг грати. Тернополяни «позичили» у заньківчан Євгена Федорченка, адже попереду був їхній гастрольний тур містами України з цією виставою. Гастролі пройшли чудово, а львівський Іван Синиця так полюбився тернопільським акторам, що вони готові були запрошувати його на кожну виставу «Гуцулка Ксеня». «Я не знаю більш доступного актора, ніж Федорченко, – завершив своє слово Федір Стригун. – У нього ніколи не було «зіркової» хвороби. А ще він – людина із прекрасним почуттям гумору, його жарти завжди доречні, а пропозиції під час репетицій мудрі і змістовні».
     Євген Федорченко народився у селі Нижанковичі Старосамбірського району 21 червня 1946 р. Зіграв на заньківчанській сцені близько ста ролей і більше десяти – у кінофільмах. Роль Івана Синиці у виставі «Гуцулка Ксеня» – одна з найулюбленіших.
      Після вистави ювіляра засипали квітами, на що Євген Іванович пожартував: «Я написав такий вірш: «Якщо тобі несуть квіти, а ти сидиш живий, значить – в тебе ювілей!». Отримав Євген Федорченко і традиційний подарунок від голови Львівської обласної ради Олега Панькевича – іменний годинник. 
Людмила Пуляєва
Газета "Високий Замок" від 23.06.2011

2009-2024 ТЕАТР імені Марії Заньковецької
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!
Сайт створено в
REKLAMA.LVIV.UA